Att sola, glömma solskyddsfaktor och bli röd

Det är väldigt fint vid buafyr, och det är sjukt varmt och skönt i vattnet. Bara det att det kan vara smart att ta med sig en solskyddsfakor.
Just nu pågår det en fotbollsturnering bland mina vänner på kurtinen, jag får nog ta och dra dit... kan ju bli trevligt trots allt. Fotboll är kanske inte riktigt min grej. Min grej är nog mer sporter man inte behöver tävla i, som vindsurfing tex. Visst kan man göra det till en sport man tävlar i, men jag gillar det som det är. När det blåser en dag och man plockar fram segel och bräda i apelviken och bara ger sig ut och har lite kul. Det är livet det.


                       

För att raportera inget hört från något jobb, ingen ringd. Det blir nog jag som får ta kontakt med dom. Men det är inte jättelockande att ringa. Jag ska ska ska, snart! hehe



/Erica

The sun is shining, and it's good

Okej, jag ska försöka sammanfatta dom senaste dagarna. Dagarna går så fort så jag hinner inte riktigt med det här med att bloga. Men jag ska försöka vara lite duktig.
Sist jag skrev var det sönad, nu är det tisdag. Fast egentligen kan man säga att det är onsdag redan, för klockan är onsdag... men jag har ju inte gått och lagt mig än så det räknas inte som onsdag förens jag vaknat.
Så, i måndags var en söka-så-mycket-jobb-jag-bara-kan-dag... lämnade in asa många cvsar och hoppas på nått jobb i alla fall. Jag får nog ringa upp dom med för att verka intresserad, sjukt jobbigt att ringa. Menmen...
På eftermiddagen han jag med att träffa Ellen en stund, den där Ellen som heter Agemo i efternamn. hehe... det var trevligt, vi åkte till en sjö och badade. Jag vet, det var en sjö... men vad gör man när det inte finns hav?
Sen var det lite grillfest, trevligt trevligt. Grillade hamburgare som blev asagubba goa! :)

Idag bar det hemmåt... jag mellanlandade två gånger på hemvägen. Första destinationen var farmor och farfar i Finspång, där klev det även på två passagerare vid namn mamma och pappa som åkte med. Vid destination två, mormor och morfar i Jönköping fick vi fin mat och jag fick även träffa moster och kusin Ellen... denna Ellen vid efternamn Brengesjö. Hade vatt trevligt att träffa Lydia med, men hon jobbade, får bli en annan dag!
I vanliga fall är det ganska väldigt trisst med besök hos gamla människor i tråkiga lägenheter där det inte finns något att göra, men! Jag satte mig på balkongen och hittade ett trådlöst nätcerk. Tack Gud för trådlösa nätverk... haha. ^^

Det bar av hemmåt, pappa fick köra den här gången... Jag sov.
Eftersom jag varit borta i några dagar nu och missat massa filmkvällar, var jag ju tvungen att åka på en sådan idag.
Blev en trevlig thriller men trevliga människor... kommer dock inte ihåg vad den hette, men den var spännande, det var den!

Nu har ni fått en tråkig sammanfattning av några dagar... jag lovar det kommer mer spännande grejer nån annan dag.

//Erica

Två IKEA besök senare...

Japp, tog en liten svängom till Ikea igen. Köpte gardiner, en spegel och lite småplock.
Från början var tanken att jag skulle måla/tapetsera om rummet, det är ju inte världens snyggaste tapet. Men kom fram till att kostar lite mycket pengar och är jobbigt att göra. Såå... jag fick helt enkelt göra det bästa av situationen.
Jag tog med mig min säng och mitt bord (eller tvättkorg som Maria kallar det ^^) och jag fick låna den svarta golvlampan av mamma och pappa (dom behövde inte den)... Jag utgick från detta och tänkte ut vad jag skulle köpa. Min smarta bror lurade in mig på villovägar (som jag berättat innan) han fick mig att upptäcka fyndlagret som numera är favvo-stället på ikea. Jag hittade byrån som du ser på bild 1 och 4, för endast 139:- vilket fynd! Jo visst den är lite kanstött på ena sidan, men ser du det? nepp! hihi.
Fynd nummer två är lådan under sängen som du ser på bild 2 och 5, den köpte jag för endast 179:- asbra! Nu kan jag förvara mina grejor väl!
Ovanför byrån ska min runda, stora och fina spegel sitta... Den som jag inhandlade idag (den var sluta på det ikeat jag var på igår). Gardinerna ska hängas upp på en vajer, en hylla ska upp, en nokhylla ska köpas (som var slut på ikea) och  lite tavlor kanske inte hade suttit fel? :)

Now I'll give you some pictures! enjoy! ;)


                


Imorn blir det till å söka jobb! Måste nog ringa några samtal, usch jag tycker inte om att ringa! :S

//Erica

Vi tog en sväng till sjön

Sjuukt varm dag altså! Var inne på ikea, det var ioförsig inte så varmt. Men när vi kom ut därifrån möttes vi av en liten chock. När jag sedan hämtade bilen för att köra fram till utgången så vi kunde lasta på det vi köpt, möttes jag utav ännu en chock. Det var sjuukt varmt i bilen, termometern visade på 37 grader.
Nä nu ska vi inte klaga, det enda jag kan klaga på är mig själv. Varföt tog jag inte med mig någon bikini? Jag trode verkligen inte att vi skulle vilja åka och bada. Så det fick bli en snabbis på stadium och vipps hade jag en ny bikini... billigt och smärtfritt.
Det var sjukt skönt i vattnet. det svalkade bra efter en lång stunds skruvande, bankande och hamrande. Jag lyckades få ihop byrån själv. Helt imponerad av mig själv, trode inte jag kunde sånt.
Nu börjar det bli riktigt mysig på mitt rum här. Hade tänt köpa massa grejer på ikea, köpte inte en enda grej jag hade tänkt mig. Men bra blir det! Jag blev introduserad i den här grejen "fyndhörnan". Vanligtvis går jag bara förbi där, slänger ett öga på dom smutsiga gamla möblerna och går sedan därifrån. Men nu stod vi där länge och kollade igenom alla kartonger för att hitta något. Mycket riktigt, Ante hittade en byra för 139 spänn, lite bättre än 1200 kanske. Wow, värsta fyndet! Men om det inte skulle vara nog, fyndade en låda på jul man har under sängen och förvarar bra saker i. DEt var ju värsta fynden och asbra. Sen väl hemma skrivat ihop allting så blev det ännu bättre... skrivaren jag funderat på vart jag skulle ha fick precis plats i lådan som man kan skjuta under sängen. Så bra det kan bli! (Bilder på det kommer imorn)


        


/Erica

Ett antal mil senare...

Jo jag är nu framme i Stockholm, eller Märsta för att vara exakt. Har kört bil i minst sex timmar och är typ sjukt trött nu. Därför tänker jag vara sjukt osocial och sova... undra just när jag gick och la mig före tolv senast (tänker jag och kollar på klockan, trode jag var duktig idag. Men klockan slog vist precis fyra minuter över tolv, ajdå)
Batteriet på datorn varnade precis för 9 min kvar... så jag får snabba mig att skriva något intresant.
Nej, jag kommer inte hinna skriva något intresant innan datorn slocknar...
Så... här får du en bild att kolla på, inte så rolig... men från min bilfärd idag.

           

Sov gott alla människor där ute i vida världen... Det ska jag i alla fall.
Imorn kommer det ett, eller flera riktiga inlägg.
Zzzzz....


//Erica

Om att flytta och sånt

Imorn bär det av... Jag kör iväg med en bil fullastad med bananlådor och resväskor, på taket ligger delar av sängen och bak hänger den blåa räsercykeln. Mamma och Pappa åker med dom fyra första timmarna i bilen, sen hoppar dom av på destination hemma-hos-farmor-och-farfar... där hoppas jag på god föda för att orka med resterande två (?) timmar. Jag har försäkrat mig om en GPS för att inte köra vile och en mobil för att kunna ringa den-levande-GPS-en  pappa.
Just nu sitter jag och sorterar lite kläder, vad kommer jag använd i höst, vad behöver jag ha kvar dom fyra veckorna till jag har i varberg, vad kan jag skicka med nu... frågorna är många och svåra. Jag bara orkar inte packa mer! Det är tråkigt!
Imorn ramlar det in en saftig lön som kommer försvinna innan du hinner säga potatis-köttförsbiff-och-brunsås (fråga mig inte vart jag fick det ifrån)
På Lördag ställer vi in vår GPS på IKEA... där ska inhandlas en byrå, nånting rullgardin aktigt, en matta kanske och lite smågrejor. Det blir nog finemang, ikea är ju ändå en av mina favoritaffärer... :)
Oj, nu ser jag en grej jag inte packat ner... suck! Prydnadssaker kan vara bra-att-ha för lite utfyllnad...



/Erica

Yes!!!

Jag gjorde det, jag klarade den på tre försök... wihooo!
Nästa steg får bli att klara den på första försöket... haha lycka till Erica! xD

                     


//Erica

And a little bit of fashion

För att följa alla andras bloggar... måste jag ju lägga in lite mode. Och för att vara riktigt extrem måste jag lägga in en dagens outfit, så långt har jag inte riktigt gått ännu. Men jag fick den nya H&M katalogen idag som jag självklar slet upp och började blädra efter Divided sidorna...
Jag är inget jätte fan av H&M och köper väldigt sällan kläder därifrån. Men köper jag något så är det från märket Divided... jag tycker att det är helt okej. Dessvärre har jag inte jättebra erfarenhet av H&M:s kvalitet på sina kläder... men man får vad man betalar för brukar jag säga.

Min klädstil kan vara lite varierande, jag blandrar hejvilt alla märken och affärer jag tycker är coola/snygga. Ibland blir det så att jag köper något egentligen kanske inte riktigt trivs i men som jag tycker är snyggt. I dom fallen får klädesplagget hänga fint och struket i garderoben i några år tills jag kommer på att jag kanske passade i den i alla fall, eller tills jag kommer på att den kommer jag aldrig ta på mig. Detta händer inte så farlig ofta, men har förekommit.

När det gäller H&M och kläderna jag kollade in idag så var det några jag fastnade speciellt för. Jag vet dock inte om det är något jag kommer köpa, kanske blir så att jag går in på H&M och testar kläderna. Jag kanske kan matcha ihop något så det blir min stil av det.


     

I alla fall...
Jag diggar den gråa Cardigan, den blir lite tuff till den vita tshirten. En grå kofta kanske inte riktigt är min stil... men det går alltid att matcha till det. Eller vad sägs om den brun/turkosa farfarströjan med en svart mössa på huvudet till... och! Guldskor, hur coolt är inte de på en skala? Det får inte bli för gulligt för min del... ;)


Sedär jag kunde snacka lite mode också... imorn kanske det kommer en dagens outfit, vem vet!

/Erica

"Såndär härlig nostalgisk känsla"...

När jag kollar på barnfilmer blir jag lite nostalgisk av mig. Så jag söker runt på youtube och kollar roliga filmklipp från filmer jag sett. Egentligen försökte jag hitta ett filmklipp från filmen jag såg innan idag... men jag råkade på något magiskt sätt ramla in på lite andra gamla filmer.
Skönheten och Odjuret är ju en klassiker... så mysig! Jag kommer ihåg att jag älskade den filmen när jag var liten. Nu har jag inte sett den på väldigt många år. Men när jag ser introt och hör sången "se där går baganr med sitt bröd som alltid, av samma välkända modell. Varje morgon samma sak, fram är fram och bak är bak, i den småstad där vi bor... lalalaaaaa..."

Ja, nä du får höra den själv...! :)
Känn nostalgin och dröm dig tillbaka.




Sov gott
/Erica

Today it's filmtajm!

Idag blir det en gamal vanlig filmkväll med Frida... Vi kollar Lilo & Stitch 2.
Jag återkommer med betyg på filmen...








Filmen var precis som första... fast vi kom på att vi sett den innan. Men den var lika mysig i alla fall. Jag bara älskar disneys "vuxenhumor" jag och Frida skrattar alltid mer än hennes småsyskon på disneyfilmer. Jag glömmer aldrig Lilos komentar när hon ska testa Stitch snällhetsnivå... först kastar hon iväg sin värdefulla elvis lampa... sen säger hon (väldigt fort, så man får spetsa öronen för att höra det) skulle du verkligen låta min favoritbok plastikoperationer som gick snett gå förlorad (samtidigt som hon kastar ut den genom fönstret och stich flyger efter)... Haha! Så klockren... försökte hitta det klippet på youtube, men jag hitta den inte.
Både Lilo & Stitch 1 och 2 får höga betyg av mig... så mysiga men samtidigt humoristiska disneyfilmer. :)
(För det är disney va? haha)

/Erica

Congratulations! You've found the secret code!

Vi hängde några vänner hemma hos en vän ikväll... Vi var så där typiskt nördiga som bara vi kan vara med våra laptops. Egentligen skulle vi bara göra en grej väldigt snabt. Men så kom Jonte och visade mig en rolig grej man kan göra med datorn. Detta ledde till att jag en stund senare hade ett nytt spel att spela. Det är ett roligt spel jag spelade hemma när jag var liten. Och nu finns det på min dator... Jag är helt fast, helt fast!



                              
Jag bara måste klara den på 3 försök! :D



/Erica

Me like Chiquita!

Idag är det 5 dagar kvar tills jag tar bilen och kör upp till storstan sthlm. På fredag är det jag åker... har två passagerare med i bilen, en mor och en far. Ska släppa av dom halvvägs hos farmor och farfar och önska dom en trevlig vistelse i Finspång.
Igår åkte jag till granbyns lilla affär Ekvlövs för att hämta bananlådor. Jag kom tomhänt och fick med mig tre hela lådor. Så nu skulle man kunna tro att jag är sjukt glad i att äta bananer. Men så ligger det inte riktigt till... det kan vara gott med banan till glass någon gång ibland om man häller lite chokladsås över. Jag skulle nog mer se banan som barnmat. haha. Aja... bananlådor står på mitt bord i alla fall. Men dom är inte fyllda med bananer utan dom är fylda med studentpresenter, nån lampa lite skivor och annat smått och gott.
Ikväll åker Ante och Maria hem till märsta, så jag tänkte skicka med dom nån låda för jag tror inte jag får plats med allt själv.
Dagen till ära har jag rensat lådor, skåp och andra jobbiga förvaringsutrymmen där man kan tänkas ha slängt in papper och andra bra att ha grejer. Inte jätte kul att rensa igen om, men det som måste göras måste helt enkelt göras. Trots att det är sjukt tråkigt att städa så fick jag några glittrande ögonblick. Jag hittade en gamal filofax (heter det så?) som jag hade när jag gick i trean eller ngt sån. Där i hittade jag massa roliga bilder och telefonnummer, ett ronaldmcdonald-medlemskort, klistermärken som jag la i min klistermäressamling som jag hittade i en annan låda. Haha... ja du jag samlade på klistermärken, eller "stickers" som det hette på den tiden. Jag kunde inte med att slänga den så den ligger väl förvarad i en låda, men den får dock inte följa med i flytten.
Haha, jo jag hittade en annan samling med. En samling med brevpapper, rosa, lila, nallar, brevpapper jag fick när jag var väldigt liten, brevpapper jag bytt till mig och brevpapper som doftar. Det var en fin samling, jag funderar på att börja brevväxla igen så någon kan få mna fina brevpapper. Jag tror nog allt att Olivia har sin samling kvar också. Hon kanske vill börja skriva brev nu när jag flyttar. hihi... en roande dag trots allt. Men i det stora hela fruktansvärt tråkigt att städa. Redan fyllt en svart säck med skräp...
Nu ska jag ge mig på garderoben, det är ett stort projekt jag vet!


     


/Erica



Att äta Godis

En dag när min bror var översnäll och kom för att hälsa på oss (riktiga) Varbergare här hemma i sverige... Hade han med sig en massa godis till mig. Nu tycker du säkert att min bror är sjukt omtänksam som tänker på mig så mycket att han köper grejer varje gång han kommer hem. Riktigt så bra var det faktiskt inte... Det är ju så att min bror och hans kära flickvän jobbar på en stor gigantisk godisfabrik i Norge. Tror faktiskt att det är varje barns drömjobb, så dom borde ju sväva på moln varje dag dom väcks av väckarklockan för att stiga upp och gå till jobbet.
I alla fall, godisfabrik är det dom jobbar på och jag hade skickat med honom en liten liten liten beställning på godis som jag ville Martin skulle inhandla till nästa gång han kom hem till Varberg. Men ack, han glömde det och jag grät floder över mina förlorade godisbitar. Riktigt så illa kanske det inte var där heller... men jag levde vidare mitt liv och klarade mig bra utan mina kinder-chokladbitar.
Några veckor senare får Erica ytterligare ett besök av bror. Den här gången har hon ring och påmint honom om godisbitarna han skulle ta med sig. Haha, nu hade det varit lite roligt om han hade glömt det igen. Men! Det gjorde han inte... när Erica kommer hem från en vacker dag ute i det blå (?) ligger det maaasa godis på min säng. Wow tänkte jag, han kom ihåg!
Det var choklad, endast en sort... precis vad jag ville ha! :D
Nu några veckor senare, har försökt snåla på dom... endast delat med mig av ett fåtal hihi... men ack (igen) igår tog jag den sista biten choklad. Nu får det nog räcka med kinder-choklad på några veckor... jag vill ju inte föräta mig på den! :/

Men gott var det, det kan jag inte säga annat än... men nu måste jag nog gå ut och surfa lite för att inte känna mig så sjukt onyttig. ^^

gh
(det blev lite fel färg här, men jag orkar inte ändra)



/Erica

Det här med blogg

Det är en väldigt rolig grej att ha en blogg... Skriva om livet, vad som händer, roliga skämt eller kanske om en resa man gör. Eller ja vad som helst. Det är väldigt spännande och kul i början när man skriver i sin blogg. Jag var värsta pepp och la upp asmycket inlägg. Men sen dog det, så tog jag upp det igen... detta har pågott ett ANTAL gånger! Haha...
Men nu mitt i allt med jobb, sommar flytta och så så har jag egenligen massa kul att srkiva om. Det är ju bara det att jag aldrig är hemma.
Men nu när Emelie flyttar till USA och jag flyttar till Stockholm i ett år så... är det faktiskt en riktigt bra grej att blogga. Det måste jag allt säga. För att jag och Emelie ska hålla kolla på varandra ;) och för att mamma ska veta att jag lever.
Jag ska göra ännu ett nytt och bra försök till omstart på bloggen.

Den här gången ska det handla om mitt liv... Jag tänker skriva om allt som händer,  hur jag lyckas flytta upp.... Hur det är att bo med bror igen (va några år sedan, och på den tiden gick vi inte så bra ihop, gör vi det nu?)
Sen ska jag skriva om alla människor jag saknar... och ja du får helt enkelt se vad jag kommer fylla min lilla blogg med.

Till att börja med så kan jag inte lova att jag kommer skriva varje dag, det är något jag aldrig klarat tidigare så det bode jag inte klara nu heller. xD

So long

/Erica

I väntan på bättre tider

Inte riktigt kanske... men denna veckan har jag varit sjukt sugen på två saker. Två enkla saker som jag borde kunnat göra, om det inte vore för vädret. Antingen hade jag velat ha soligt och vartm så jag kunnat sola och bada. Hade inte det suttit fint när man har några lediga dagar?
Eller så hade jag velat ha det soligt och blåsigt så jag kunnat surfa... men icke sa nicke. Varken vind eller sol verkar moderjord vilja giva mig denna veckan.

Men i väntan på bättre väder tror jag visst att vi nog ska få några fina soltimmar imorn, thats nice! :D

/Erica

Hår och sånt

Satt med några vänner och diskuterade hår... Långt, kort, mörkt, ljust. Jag har länge tänkt på att leta upp en gamal bild på mig från den tiden när jag hade långt hår. Skolkatalogen i åttan, då hade jag långt hår... eller om det var i nian.
Jag har bestämt mig för att hitta den, nu! Men jag hittade den inte, den ligger nog i ett rum jag inte kan gå in i nu...
Får helt enkelt vänta tills imorn med att hitta den...

/Erica

Hata flugor!

Flugskit på datorn! grrrr... nu blir jag arg! :-/






Jag lever och njuter av sommaren

Jag funderar på att återuppta mitt bloggande... det var ett tag sen men jag kan fortfarande återuppta det.
Haha, har kanske inte asmånga läsare men skriver mest för att det är kul.


Livet gick vidare efter studenten, klassresan och allt sjukt kul som hände. Jobbet rullar på som det ska, ledig i några dagar nu och ska njuta av det underbara vädret... Skrier jag samtidigt som jag drar musen ner i det vänstra hörnet (genväg) för att se vad det blir för väder imorn. Då möts jag av denna blck (se bilden) Den visar att det åskar just nu, mycket riktigt det gör det. Men ja måste bara visa bilden för jag tyckte det var ett väldigt snyggt åskmoln.


         


Imorn kommer en ny dag... enligt min väderleksrapport blir det väldigt fint väder.
/Erica